Wil je een eigen font gebruiken op je Rood Fluweel ticket site? Dat kan! In dit artikel leggen we je uit hoe je een eigen font kunt inladen via de CSS en wat je moet doen als je een foutmelding krijgt vanwege CORS-instellingen.
Let op bij het copieren van de code voorbeelden hieronder. Sommige programma's veranderen de afkappingstekens naar speciale tekens. Hou er dus rekening mee dat je ze mogelijk manueel opnieuw moet tijpen.
Om een eigen font te gebruiken op je ticket site, voeg je eerst het font toe via CSS met de @font-face regel. Dit ziet er als volgt uit:
@font-face { font-family: 'MijnEigenFont'; src: url('https://jouwfontserver.com/fonts/mijneigenfont.woff2') format('woff2'), url('https://jouwfontserver.com/fonts/mijneigenfont.woff') format('woff'); font-weight: normal; font-style: normal; }
Als je het font op een externe server host, kan het zijn dat je de volgende foutmelding krijgt:
Reason: CORS header 'Access-Control-Allow-Origin' missing
Dit betekent dat de server waarop je font gehost is, de toegang vanaf jouw Rood Fluweel ticket site blokkeert. Om dit op te lossen, moet je de CORS-instellingen op de server waar het font gehost is aanpassen.
Als je server Apache gebruikt, kun je de CORS-header toevoegen in de .htaccess-file:
<IfModule mod_headers.c> Header set Access-Control-Allow-Origin "https://tickets.roodfluweel.be" </IfModule>
Hiermee geef je expliciet toestemming aan je Rood Fluweel ticket site om het font te laden.
De CORS-header moet het exacte subdomein specificeren waar je site wordt gehost (in dit geval https://tickets.roodfluweel.be). Dit zorgt ervoor dat alleen verzoeken van dat subdomein het font mogen laden, wat een goede veiligheidsmaatregel is.
Als je om bepaalde redenen alle domeinen toegang wilt geven, kun je een wildcard gebruiken:
<IfModule mod_headers.c> Header set Access-Control-Allow-Origin "*" </IfModule>
Let op: Het gebruik van een wildcard (*) is meestal niet aanbevolen omdat het een veiligheidsrisico kan vormen. Het is beter om specifieke domeinen toe te staan.
Nu je het font correct hebt geïmporteerd en de CORS-instellingen hebt geconfigureerd, kun je het font toepassen op elementen op je website:
body { font-family: 'MijnEigenFont', sans-serif; }
Vervang 'MijnEigenFont' door de naam van het font zoals je die in de @font-face hebt gedefinieerd.
Met deze stappen zou je je eigen font succesvol moeten kunnen laden op je Rood Fluweel ticket site. Mocht je toch nog problemen tegenkomen, neem gerust contact op met onze support 👍